image/svg+xml

Historische Vereniging 't Olster Erfgoed

Historische Vereniging 't Olster Erfgoed

Historische Vereniging 't Olster Erfgoed

De Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed is opgericht in 1988. We onderzoeken/ inventariseren de geschiedenis van de voormalige gemeente Olst. Hiervoor worden o.a. beeldmateriaal, druksels, krantenknipsels en oude voorwerpen verzameld. Ook organiseren we meerdere keren per jaar tentoonstellingen.

Bent u op zoek naar specifieke zaken of heeft u foto’s of voorwerpen die voor een breder publiek interessant zijn. U bent op maandag (voormiddag), woensdag (gehele dag) en donderdag (namiddag) welkom in het Infocentrum IJssel den Nul. Foto’s kunt u ook digitaal sturen naar info@olstererfgoed.nl. Heeft de geschiedenis van uw familie of andere Olsternaren u interesse, onze werkgroep genealogie is op woensdag (namiddag) aanwezig op het Infocentrum om u daarbij te helpen.

Ontdek de rijke geschiedenis van Olst met de Historische Vereniging 't Olster Erfgoed, al sinds 1988 een baken van erfgoedbehoud. Duik in ons uitgebreide archief dat teruggaat tot de vroegste dagen van onze gemeente, nu gehuisvest in het Infocentrum IJssel den Nul in Olst.

Onze vereniging biedt een schat aan informatie over lokale tradities, verhalen en gebeurtenissen die ons dorp hebben gevormd. Van historische foto's en documenten tot mondelinge overleveringen, wij koesteren en delen het erfgoed dat ons verbindt met het verleden.

Word lid en ontdek de vele voordelen, waaronder exclusieve toegang tot lezingen, rondleidingen en speciale evenementen. Samen kunnen we de geschiedenis levend houden en doorgeven aan toekomstige generaties.

Bezoek ons op het Infocentrum IJssel den Nul en wordt deel van de levendige gemeenschap van geschiedenisliefhebbers die 't Olster Erfgoed koesteren.

Lid worden:

Heeft u belangstelling voor de historie van Olst, wordt dan lid van ’t Olster Erfgoed. Voor maar € 22,- per jaar ondersteunt u onze activiteiten en ontvangt u driemaal per jaar het “Tijdschrift” thuis. U kunt zich aanmelden via onze website www.Olstererfgoed.nl of door een mail te sturen aan onze secretaris (secretaris@olstererfgoed.nl).

Website: www.olstererfgoed.nl

Adres: Infocentrum IJssel den Nul, Rijksstraatweg 109, 8121 SR Olst

 

Mail:  Info@olstererfgoed.nl

 Tel:   (0570) 745 047

Locatie op kaart

Uitgebreid zoeken
Loading result...
Alle Resultaten