image/svg+xml

Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.

, 00-00-1955

Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.

, 00-00-1955

Omschrijving:Documentaire over de productie van vleeswaren en conserven bij B.L. Buijvoets Jr. Vleeswarenfabriek NV te Almelo. Tekstbordjes geven aan wat er volgt:
aanvoer van varkens bij de fabriek; vaststellen van het levend gewicht; elektrisch verdoven; het 'steken' van de varkens; broeien en ontharen; nascheren van de varkens en het uitnemen van de organen; keuring door de keurmeester; vaststellen van het warm geslacht gewicht; afschroeien van stoppelharen; voorkoeling; een dag later het uitsnijden van de diverse onderdelen; zoutklaar snijden van hammen en schouder; het pekelen met behulp van de aderspuit; de opslag van gezouten hammen; wassen van het gezouten vlees; naar de rokerij; blikklaar snijden van de hammen; het inblikproces; het dichtmaken van de blikken; nacontrole op de sluiting van de blikken; conserveren; etiketteren; worstbereiding; droogkamer voor de worsten; worstenrokerij; verzendklaar maken van de producten voor export in gekoelde ruimten; op weg naar het buitenland; uitstalling van de diverse eindproducten; merknaam BEKA.

Trefwoord:Vee, Industrieën, Documentaire films, Landbouw, jacht en visserij;
Datum:00-00-1955
Datum onzeker:Nee
Uitgever:Collectie Overijssel locatie Zwolle
Bestandstype:Film
Relatie:https://proxy.archieven.nl/download/141/0698502BF15541E3AB1CC89744CC716D, https://proxy.archieven.nl/thumb/141/0698502BF15541E3AB1CC89744CC716D
Identifier:{0698502B-F155-41E3-AB1C-C89744CC716D}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Almelo, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel