image/svg+xml

'Langs de Lijn'-onderzoek door HICO bij Scania Nederland, deel 2;

'Langs de Lijn'-onderzoek door HICO bij Scania Nederland, deel 2;

Omschrijving:Een film rondom een onderzoek naar het personeelsblad 'Langs de Lijn' van Scania, waarbij de afdeling communicatie van Scania Nederland aan HICO gevraagd heeft dit onderzoek te doen naar de leesbaarheid van het blad, dat de medewerkers 2x per maand thuis ontvangen.
Stagiair Derek Vruwink krijgt de stage opdracht na te gaan of het blad gelezen wordt en of deze ook tevens gewaardeerd wordt.
Hij staat in de fabriek en vraagt een medewerker of deze zijn collega's wil vragen om mee te werken met het onderzoek, waarbij ze enquêteformulier moeten invullen.
Onderwijl komt het fabricageproces van een truck in beeld
Hierna komt Derek het gebouw binnen komt, in de hal bij de receptie.
Hij heeft plaats genomen in de allereerste Scania truck uit 1964, stapt hier uit en stelt twee vragen: "Welke voorbereidingen moeten er gemaakt worden om de enquête te maken en te verspreiden?" en "Welke 10 vragen zou je op de enquête zetten?" (de vragen worden meerdere keren gesteld i.v.m. de montage van de film).
Er wordt een scene gespeeld waarin dhr. De Bruin van Scania zich meldt bij de receptioniste met de opmerking dat hij een afspraak heeft met mevr. Van Vilsteren, waarna de receptioniste haar belt en vervolgens aan dhr. De Bruin vraagt of hij even in de hal wil wachten.
Aan het eind komt nogmaals het productieproces in beeld, waaronder het plaatsen van een band aan een vrachtwagen.
Trefwoord:Bedrijven, Communicatie, Interviews, Vrachtauto's, Werknemers, Productieproces, Reportage, Nijverheid, handel en diensten
Uitgever:Collectie Overijssel locatie Zwolle
Bestandstype:Film
Identifier:{D7BD1984-AAB5-47BC-9A45-273381039ABA}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel