image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Restauratie
Kerkplein. Panorama. Het zicht is vanaf de toren van de Grote Kerk op de binnenstad. De kerktoren staat in de steigers in verband met restauratiewerkzaamheden.

Synagoge
Gasthuissteeg. Rechts onderin, tussen de spijlen door van de beveiligingsbalustrade, is de Synagoge te zien aan de Gasthuissteeg, die aan de achterzijde grenst aan het Schalderoi.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Het grote gebouw met puntdak er direct links voor is de Koningin wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. Ook dit pand grenst aan de achterzijde aan het Schalderoi. Links van de school staat, ook met een puntdak en witte oplijsting, het gymnastieklokaal.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. Het witte gebouw daar weer links naast is een dubbelwoning, met aan de linkerkant de vestiging van Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat.

Buurtcafé
Hagengracht. Op de andere hoek van de Hagenstraat is ook een dubbelpand te zien, waarin het buurtcafé gevestigd is van ooit Schipper,. Later was dit Du Plessis en de laatste uitbater was Meupelenberg.

H.W. ten Hove Bzn. & Co.
Haven Noordzijde. Boven de twee laatstgenoemde panden staat schuin naar boven het pand opgesteld van de Opslag van H.W. ten Hove & Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal aan de Haven Noordzijde 11, het pand, dat aan deze kant tevens grensde aan de Bakenstraat. De vestiging was aan het Marktplein 17a. Linksvoor, tegen het pand aangebouwd, staat een hele grote schoorsteen.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Haven Noordzijde 12
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_289_02_060
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.