image/svg+xml

Synagoge

Synagoge

Omschrijving:Gasthuissteeg. Het zicht is op de achterzijde van de synagoge aan de Gasthuissteeg. Het beeld is vanaf de Westerkerkengang op het driehoekige pleintje rechts van de Synagoge, dat tevens het begin vormt van de Gasthuissteeg, die op de achtergrond, achter de persoon, naar links schuin wegloopt richting de Bakenstraat.

Woonhuis rabbi Synagoge
Gasthuissteeg. Het woonhuis aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het Hovenpad, achter de persoon, is van de rabbi van de Synagoge.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Aan het eind van het driehoekige pleintje is rechts nog een gedeelte van café de Klok te zien aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het Hovenpad. Het Hovenpad liep achter het café schuin weg naar rechts, over het fabrieksterrein van Palthe, richting de Boddenstraat.

Koningin wilhelminaschool
Hagengracht. De gevel links op de voorgrond is de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. De omheiningsmuur daarachter is van het achterliggende schoolplein, dat grenst aan het Schalderoi, dat horizontaal voor ons langsloopt naar links, richting het eindpunt aan de Bakenstraat.

F. Drenth expeditie
Schalderoi. Geheel rechts, echter buiten beeld, staat het pand van vervoersbedrijf F. Drenth expeditie aan het Schalderoi, op de hoek van de Westerkerkengang.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_289_02_039
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.