image/svg+xml

Brandweerkazerne Brugstraat

Brandweerkazerne Brugstraat

Omschrijving:Bouw
Brugstraat. Brandweer. Nieuwbouw van de brandweerkazerne aan de Brugstraat 6, op de hoek van de Henri Dunantstraat. De oude locatie is nog aan de Haven Zuidzijde bij het Marktplein. Op de achtergrond is de Achtzaligheden. De opening van de nieuwe kazerne was in april 1975.

Houtbouw van de Vegte
Haven Noordzijde. Links op de achtergrond is de achterkant van Houtbouw van de Vegte aan de Haven Noordzijde zichtbaar. De houthandel is daarna op kleinere schaal onder de naam hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11 gevestigd geweest, op de hoek van de Jan Muldersgang. (hun reclameleus was: 'Het beste terechte biej van de Vegte')

ABTB-winkel
De Grenzen. Het lage grijze gebouw met de brede witte bovenrand, rechts van de Houtbouw van de Vegte, is de ABTB-winkel aan de Grenzen 4. De naam zou later in de tijd gewijzigd worden in Welkoop.

Textielfabriek Almelo
Haven Noordzijde. Het fabriekscomplex direct achter de ABTB, met het sheddak, is de voormalige textielfabriek de Grenzen, later textielfabriek Almelo geheten, aan de Haven Noordzijde 77. Eigenaar van dit complex was de familie Hagedoorn. Op hun schoorsteen stond de naam Texal. Het bedrijf trad via postbus 29 naar buiten toe onder de naam Almelose Textiel Service.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Rechts daarvan, in de verte, staat het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv (KNTC) aan de Haven Noordzijde. De watertoren van dit complex is nog net rechtsachter de graafmachine te zien.
Periode:1/1/1974-1/1/1975
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Achtzaligheden
Almelo, Brugstraat 6
Almelo, De Grenzen 4
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Henri Dunantstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_41_131
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.