image/svg+xml

Brandweerkazerne Brugstraat

Brandweerkazerne Brugstraat

Omschrijving:Bouw
Brugstraat. Brandweer. Brandweerkazerne. Het toekomstige terrein voor de bouw van de brandweerkazerne aan de Brugstraat 6, op de hoek van de Henri Dunantstraat, die links net buiten beeld vanaf de Brugstraat naar ons toeloopt.

Houtbouw van de Vegte
Haven Noordzijde. Het omheinde terrein rechts is de achterkant van Houtbouw van de Vegte aan de Haven Noordzijde. De houthandel is daarna op kleinere schaal onder de naam hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11 gevestigd geweest, op de hoek van de Jan Muldersgang. (hun reclameleus was: 'Het beste terechte biej van de Vegte')

Foto Freek Klompjan
Boddenstraat. Het witte gebouw links in het midden is de winkel van foto Freek Klompjan aan de Boddenstraat 2, op de hoek van de Brugstraat, waar later Explorer, elektronica uit de Nieuwstraat zich zou vestigen.

Politiebureau het Baken
Bouw
Het Baken. Achter de lage panden, rechts van Klompjan aan de overkant van de straat en voor het stadhuis op de achtergrond, zou nog het nieuwe politiebureau gebouwd worden aan het Baken 1, op de hoek van de Boddenstraat. Op dat moment is het huidige politiebureau nog gevestigd aan de Wierdensestraat 32.

Grote Kerk
Kerkplein. Links van het stadhuis is op de achtergrond nog de Grote Kerk aan het Kerkplein 15 te zien.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 2
Almelo, Brugstraat 6
Almelo, Henri Dunantstraat
Almelo, Het Baken 1
Almelo, Kerkplein
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_41_130
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.