image/svg+xml

Winkeliers Marktstraat

Winkeliers Marktstraat

Omschrijving:Finata Bank nv
Marktstraat. De Finata Bank nv aan de Marktstraat 16, met het witte uithangbord. Dit was een volledige dochter van de toenmalige AMRO Bank, die gespecialiseerd was in persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en huurkoop in de particuliere sector, ook veelal via bemiddeling van o.a. automobielbedrijven.

't Bruidshuis
Marktstraat. Rechts naast de Finata Bank zat 't Bruidshuis aan de Marktstraat 18.

Juwelier fa. W. Brans
Marktstraat. Links van de bank zat juwelier fa. W. Brans aan de Marktstraat 14.

Elektronicahuis (Nijhuis)
Marktstraat. Links van de juwelier, echter buiten beeld, zat het Elektronicahuis van Nijhuis aan de Marktstraat 12. Na het faillissement van deze elektronicawinkel ging de klandizie over naar elektronicahuis Explorer aan de Boddenstraat.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Marktstraat. Naast het Elektronicahuis was Fijnslijpinrichting Tegeler gevestigd aan de Marktstraat 10. Eigenaar was H.J. Tegeler. Begin jaren tachtig verhuisde deze slijperij van de Hagengracht hier naartoe, wegens een grote stadssanering aan de westkant van de Hagengracht 10, het oude adres. Nu werden ze er eind jaren tachtig aan de westkant van deze straat opnieuw mee geconfronteerd, tezamen met de andere winkeliers.

Rijwielstalling De Markt
Marktstraat. Links van de Fijnslijpinrichting bevond zich de openbare rijwielstalling, die was gevestigd, direct rechts van Hilgen en zoon aan de Marktstraat 4 en zou als eerste in de rij winkeliers worden gesaneerd. Exploitatie door de heer Gerrit Bekhuis, later aan de Waag, ter hoogte van het Waagplein.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Marktstraat 4
Almelo, Marktstraat 10
Almelo, Marktstraat 12
Almelo, Marktstraat 14
Almelo, Marktstraat 16
Almelo, Marktstraat 18
Identifier:NL-AmlHA_202_01_111
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.