image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Bornsestraat. Het zicht is vanaf de Bornsestraat op de voormalige Oude Veemarkt, met rechts de afslag naar de Grotestraat en links naar het begin van de Bornerbroeksestraat.

Koninklijke Marechaussee
Bornsestraat. Links van de groenstrook op de voorgrond, echter buiten beeld, staat het oude gebouw van de GGD aan de Bornsestraat 1, op de hoek van de Geraniumstraat, dat afgebroken werd in 1963. Voorheen diende het pand als marechausseekazerne en in vroeger tijden als posthuis van postmeester Heek. Op deze plaats zou een geheel nieuw pand verrijzen, met een vestiging van winkelketen de Grote Een, Bornsestraat 1-3, audio, video en huishoudelijke apparatuur.

De Poort van Kleef
Bornerbroeksestraat. Voorbij het oude gebouw van de GGD staat eveneens buiten beeld café-restaurant de Poort van Kleef aan de Bornerbroeksestraat 4.

Ten Bruggencate
Grotestraat Zuid. In het pand geheel rechts met de kinderwagens in de etalage zit de winkel van ten Bruggencate aan de Grotestraat 209. Deze stond bekend om o.a. de verkoop van kinderwagens, wandelwagens, koffers en leren (motor)kleding. In het hoge pand rechts van ten Bruggencate, echter buiten beeld, is de winkel oorspronkelijk begonnen.

Firma Rodijk
Grotestraat. Links van Ten Bruggencate is de firma Rodijk voor gas verwarming en fornuizen gevestigd.

H. Gerfen meubeltransporten
Uit de Bornerbroeksestraat komt een vrachtauto rijden van de firma H. Gerfen meubeltransporten uit Almelo.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:A. Moelard
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornerbroeksestraat 4
Almelo, Bornsestraat 1
Almelo, Geraniumstraat
Almelo, Grotestraat 209
Identifier:NL-AmlHA_951_03_041
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.