image/svg+xml

Winkeliers Koornmarkt

Winkeliers Koornmarkt

Omschrijving:Realisatie winkels en appartementen
Koornmarkt. Sanering. Nieuwbouw. Afbraak van het filiaal van Kien mode aan het gedeelte van de Hofstraat 6, dat inmiddels herbenoemd is in Koornmarkt. VENDEX had in die tijd zo'n veertig zogenaamde budgetmodewinkels in het land. Vanaf de hoek van de Grotestraat, tot aan het Kolkje zouden nieuwe winkels en bovenliggende appartementen gebouwd worden.

Hoekwoning Het Kolkje
Het Kolkje. De hoekwoning aan het Kolkje, op de hoek van de Koornmarkt is inmiddels eveneens afgebroken.

Boekhandel Hilarius Broekhuis
Koornmarkt. Op de plaats van het hoekhuis en direct rechts ervan zou later, aan de Koornmarkt 24, de nieuwbouw van boekhandel Hilarius Broekhuis komen, die op dat moment nog aan de Grotestraat 88 zat.

Carlson Wagonlit Travel
Koornmarkt. Geheel links op de achtergrond is Carlson Wagonlit Travel gevestigd aan de Koornmarkt. Daarvoor was de naam Wagons Lits Reizen, jarenlang gevestigd aan de Koornmarkt 15 (v/h Hofstraat 1).

La Donna
Koornmarkt. Rechts ernaast staat de modewinkel van La Donna aan de Koornmarkt 27. Op deze locatie heeft voorheen Yvon's Women Wear gezeten, ten tijde van de Hofstraat.

De Kaasspecialist
Koornmarkt. Vervolgens komt het pand met de gele luifel van de Kaasspecialist aan de Koornmarkt 21, voorheen Hofstraat, t.w. de heer Nijenhuis.

Robbenhaarshuis
Burgemeesterswoning
Koornmarkt. Rechts naast de kaaswinkel van Nijenhuis staat de 250 jaar oude voormalige burgemeesterswoning van mr. J. van Riemsdijk aan de Koornmarkt 19, voorheen Hofstraat 3, beter bekend als het Robbenhaarshuis.

Snelder Zijlstra makelaars
Koornmarkt. Rechts van de voormalige burgemeesterswoning aan de Hofstraat 3, echter buiten beeld, staat het pand van voorheen Snelder Zijlstra makelaardij aan de Hofstraat 1, later Koornmarkt 15, waar toen eveneens het voornoemde reisbureau Wagons-Lits in heeft gezeten. Niet veel later na deze foto zou het pand volledig heropgebouwd worden en kwam Ziengs Schoenen op deze locatie.
Periode:1/1/1995-1/1/1996
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat
Almelo, Het Kolkje
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Hofstraat 6
Almelo, Koornmarkt 15
Almelo, Koornmarkt 19
Almelo, Koornmarkt 21
Almelo, Koornmarkt 24
Almelo, Koornmarkt 27
Identifier:NL-AmlHA_319_01_024
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.