image/svg+xml

Winkeliers Koornmarkt

Winkeliers Koornmarkt

Omschrijving:Realisatie winkels en appartementen
Kien mode
Koornmarkt. Sanering. Nieuwbouw. Afbraak van o.a. het filiaal van Kien mode aan de Hofstraat 6 links op de voorgrond, de straat die inmiddels herbenoemd is in Koornmarkt. VENDEX had in die tijd zo'n veertig zogenaamde budgetmodewinkels in het land. Vanaf de hoek van de Grotestraat, tot aan het Kolkje zouden nieuwe winkels en bovenliggende appartementen gebouwd worden.

Robbenhaarshuis
Burgemeesterswoning
Koornmarkt. Rechts naast de kaaswinkel van Nijenhuis, op de achtergrond links net buiten beeld, staat de 250 jaar oude voormalige burgemeesterswoning van mr. J. van Riemsdijk aan de Koornmarkt 19, voorheen Hofstraat 3, beter bekend als het Robbenhaarshuis.

Snelder Zijlstra makelaardij bv
Koornmarkt. Rechts van de voormalige burgemeesterswoning, staat het pand van voorheen Snelder Zijlstra makelaardij bv aan de Koornmarkt 15, voorheen Hofstraat 1, waar toen eveneens, rechts in het pand, het reisbureau Wagons-LIts Reizen in heeft gezeten. Niet veel later na deze foto zou het pand volledig afgebroken en gereconstrueerd worden en kwam Ziengs Schoenen op deze locatie.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Yvon Women's Wear
Grotestraat. Geheel rechts op de hoek in het voormalige pand van het Dagblad van het Oosten, met de witte luifel, zit Yvon Women's Wear aan de Grotestraat 94, Thans 2020 zit de winkel aan de Grotestraat 88, in het voormalige pand van boekhandel Hilarius, schuin tegenover de ingang van winkelcentrum De Galerij, waarvan de achterkant rechts nog net gedeeltelijk zichtbaar is.
Periode:1/1/1995-1/1/1996
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Het Kolkje
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Hofstraat 6
Almelo, Koornmarkt 15
Almelo, Koornmarkt 19
Identifier:NL-AmlHA_319_01_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.