image/svg+xml

Panorama GEW-bedrijf

Panorama GEW-bedrijf

Omschrijving:Belastingkantoor
Rohofstraat. Panorama. Bouw. Het zicht is vanaf de kraan van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat op de bouw van het belastingkantoor (27 miljoen gulden) aan de Burgemeester Raveslootsingel. Direct op de voorgrond, onder de bosschage, loopt de Almelose Aa, met links ervan het Rohofplantsoen.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Links van het nieuwe kantoor wordt gelijktijdig gebouwd aan de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, waar het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat, dat daar op de achtergrond nog te zien is, nog afgebroken zal worden. De spoorlijn zelf loopt ongeveer horizontaal, in het midden van de foto.

Woningen Bellavistastraat
Bellavistastraat. De woningen links staan voor een deel aan de Bellavistastraat, die naar beneden overgaat in de Aastraat en vroeger aan de bovenkant via de spoorwegovergang Poulinkstraat aansluiting had op de Poulinkstraat.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Poulinkdwarsstraat. Het zicht is in het midden op de achterkant van de woningen aan de Poulinkdwarsstraat, die geheel rechts in een bocht naar links overgaat in de Nieuwe Sligtedwarsstraat. Deze straat komt weer uit aan de Nieuwe Sligtestraat, die parallel aan het spoor loopt.

Kapok- en verenfabriek SESA
Poulinkstraat. Uiterst rechts is nog de schoorsteenpijp van de kapok- en verenfabriek SESA aan de Poulinkstraat te zien, oftewel Scholl Engberts & Scholten Almelo. De textielfabriek grensde tevens voor een deel aan de 2e Sligtestraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Sligtestraat
Almelo, Aastraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkdwarsstraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Veldkampsweg
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_700_23_125
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.