image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Spoorwegovergang Wierdensestraat. Verkeerstunnel Wierdensestraat. Het zicht is vanaf het nieuwe belastingkantoor aan de nog aan te leggen Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat op de nog volledig operationele spoorwegovergang in de Wierdensestraat. Almelo had in die tijd zeven spoorwegovergangen. Rechts van de spoorwegovergang is nog het nostalgische seinwachtershuisje te zien, met daar voor nog het opslaggebouwtje van de Nederlandse Spoorwegen.

Verkeerstunnel
Wierdensestraat. De bouw van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, in een bocht onder het spoor, is al in volle gang. Direct links van het spoor is tevens nog de villa aan de Bellavistastraat 1, op de hoek van de Wierdensestraat te zien, ter hoogte van de twee bomen links in het midden. De Bellavistastraat zelf, die parallel aan het spoor liep en uitkwam ter hoogte van de Aastraat, is inmiddels volledig afgesneden door de bouw van de tunnel. Op de achtergrond in het midden staat station Almelo en het stationsemplacement aan het Stationsplein. Links ervan loopt parallel aan het spoor de Parallelweg naar boven.

Hotel Nationaal
Wierdensestraat. Achter de villa aan de Bellavistastraat staat aan de overkant van de Wierdensestraat het hoge witte pand van Hotel Nationaal. Rechts in dat pand had kapper Kootstra een kapsalon.

Sporthuis Smit
Wierdensestraat. Naast Nationaal, in het pand met de oranje luifel zat Sporthuis Smit.

Drogisterij Bos
Wierdensestraat. Links naast het buurpand van Sporthuis Smit zat drogisterij Bos.

Galanterie Timpers
Wierdensestraat. In het hogere pand ernaast zat de galanterie van de heer Timpers. In dit laatst genoemde pand zou veel later de kantoorboekhandel Aurora komen.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Parallelweg
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_700_23_003
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.