image/svg+xml

Café de Klomp

Café de Klomp

Omschrijving:Afbraak
Schalderoi. Sanering. Café de Klomp aan het Schalderoi, op de hoek van de Bakenstraat, ook wel Centrum Bar Rudie genoemd. De ingang was aan het Schalderoi. Uitbater was de voormalig bokser R.E.J. Rudie Quentemeijer, dat ook boven de ingang is aangegeven, tezamen met de naam J. Hammink, de naam van een voorgaande uitbater vanaf de jaren dertig. De tot nu toe heel gebleven hoek naar de Bakenstraat werd spoedig afgebroken.

Kapper Gorel
Schalderoi. Rechts naast het café zat kapper Mans Gorel aan het Schalderoi 41, aan de gevel te zien.

A. Exoo
Schalderoi. Naast de kapper zat in het verleden A. Exoo aan het Schalderoi 43. Deze handelde in koloniale- & grutterswaren, comestibles, wijnen-likeuren, fijne vleeschwaren. Bron: Je komt uit Almelo als....., t.w. het opschrift van waarschijnlijk een boodschappenboekje.

Joodse school en de Synagoge
Schalderoi. Drie panden verderop rechts stonden voorheen respectievelijk de Joodse school en de Synagoge, op de hoek van de Gasthuissteeg. Op het moment van de foto is alles rechts van de voormalige kapper al afgebroken en zouden de overgebleven panden zoals gezegd spoedig volgen.

Schalderoi. Op het terrein achter en rechtsachter ons hebben voorheen respectievelijk de oude school voor christelijk lager onderwijs (1867) en voorloper van de Wilhelminaschool gestaan aan het Schalderoi, op de hoek van de Hagenstraat én rechts ervan de later daaruit voortkomende Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang, die het schoolplein en ingang aan de zijde van het Schalderoi had.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Schalderoi 41
Almelo, Schalderoi 43
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_700_22_151
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.