image/svg+xml

Panorama NMB Bank

Panorama NMB Bank

Omschrijving:Wierdensestraat. Panorama. Het zicht is vanaf het kantoor van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 23 op de kruising van het begin van de Wierdensestraat en tevens het begin van de Oude Markt richting de Hofstraat. Op de kruising gaat het linksaf naar de Haven Noordzijde, die toen nog vanaf deze kruising over het Marktplein liep en waar de bussen op meerdere plekken aan weerskanten van de straat een busstation aan het Marktplein hadden.

ABN Bank
Wierdensestraat. Rechts in het midden is de afslag naar de Waag. Op deze hoek staat rechts de Algemene Bank Nederland (ABN Bank) aan de Wierdensestraat 2. Aan de overkant van De Waag staat Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1.

Winkeliers Oude Markt
Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Achter de bank, op de andere hoek staat het pand van Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1.

De Gruyter Super
Oude Markt. Tegenover V&D zit de Gruyter Super aan de Oude Markt 2, op de hoek van de Haven Noordzijde en het marktplein.

Gétes meubelen
Oude Markt. Boven de supermarkt zit Gétes meubelen aan de Oude Markt 2.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Op de achtergrond in het midden staat de fabriekspijp van Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. (leerlooierij) aan de Fortstraat 2-4, een zijstraat van de Hofstraat, ter hoogte van het toenmalige postkantoor.

Schouwburg Cultureel Centrum De Hagen
Hofstraat. Rechts van de pijp van Gast staan op de achtergrond tevens twee kranen, die waarschijnlijk nog volop bezig zijn met de bouw van schouwburg Cultureel Centrum De Hagen aan de Hofstraat.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Wierdensestraat 2
Almelo, Wierdensestraat 23
Identifier:NL-AmlHA_700_22_121
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.