image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Winkeliers Boddenstraat
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Het zicht is vanaf het nieuwe stadhuis op het eind van de Boddenstraat, met daar op de voorgrond aan de zuidkant van de straat, met de tijdelijke parkeerplaatsen, een deel het inmiddels gesaneerde binnenstadsterrein, met de winkeliers, aan de zuidkant van de Boddenstraat.

Sint Catharinaklooster
Boddenstraat. Op deze huidige parkeerplaats stond het langwerpige Sint Catharinaklooster (nonnenklooster), met de Sint Catharinaschool aan de Boddenstraat 51 (vanaf 1922). Het pand stond schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, aan de overkant van de straat.

Snelbuffet de Bodden
Boddenstraat. Links onderin aan de Boddenstraat 58, op de hoek van de Beatrixstraat, zit het Snelbuffet de Bodden , in het pand met het rode dak en de witte reclame-omlijsting.

Slagerij Anton Krake
Boddenstraat. In het dubbelpand ernaast, met de twee vel paarse luifels, is slagerij Anton Krake in het rechter gedeelte gevestigd aan de Boddenstraat 64. De slagerij zou op termijn gaan verhuizen naar de plek van het voornoemde Snelbuffet de Bodden, omdat het Snelbuffet-pand afgebroken zou worden. Krake vestigde zich hier op de hoek van de Beatrixstraat later in een nieuwbouwpand.

Hulshof schoenen
Boddenstraat. Iets verder naar rechts, op de hoek van de Julianastraat, is Hulshof schoenen gevestigd aan de Boddenstraat 70. vanaf 2009 zit hier De Uitvaart Gedenk Galerie. Vanaf 2014 is hier de firma Design en Drukwerk gevestigd.

Pastorie Sint Jorisparochie
Boddenstraat. Links van de basiliek staat de Pastorie Sint Jorisparochie aan de Boddenstraat 76, op de hoek van de Julianastraat.

Hotel-restaurant D. Verboom
Boddenstraat. Rechts van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 staat, enigszins verscholen, het pand van het voormalige hotel-restaurant D. Verboom aan de Boddenstraat 80, op de hoek van de Esgang.

Rohof schoenen en Hotel La Bagatelle
Boddenstraat. Rechtsboven de tijdelijke parkeerplaats, bij de gele omheining en de betonvrachtato staan de achterzijdes van de panden van respectievelijk Rohof Schoenen B.V. aan de Grotestraat 7, met links daarnaast het inmiddels voormalige hotel La Bagatelle aan de Grotestraat 5, evenals de locatie Grotestraat 3, met het rode puntdak, waarin La Bagatelle ook heeft gezeten. Waarschijnlijk heeft Rohof al werkzaamheden in gang gezet om het overgenomen pand van La Bagatelle te integreren tot een geheel, t.w. de Grotestraat 5-7.

Palthe
Boddenstraat. Onder en achter ons bevond zich het voormalige inmiddels gesaneerde fabrieksterrein van Palthe tussen de Boddenstraat en de Bakenstraat, waar nu het nieuwe stadhuis inmiddels op gebouwd is.

Schalderoi
Willemsgang. Ook het terrein rechtsonder in beeld, waar nog een stukje van het Schalderoi te zien is met de afslag naar links naar de inmiddels grotendeels verdwenen Willemsgang richting Boddenstraat, zou nog verder gesaneerd worden.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Beatrixstraat
Almelo, Boddenstraat 51
Almelo, Boddenstraat 58
Almelo, Boddenstraat 64
Almelo, Boddenstraat 70
Almelo, Boddenstraat 76
Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Boddenstraat 80
Almelo, Esgang
Almelo, Het Baken
Almelo, Julianastraat
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_700_22_073
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.