image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Sanering Oude Markt
Oude Markt. Sanering. Het zicht is op de kaalslag aan de overkant van de winkelstraat de Oude Markt, vanaf het Marktplein gezien. Het betreft het gesaneerde gebied tussen de Grotestraat op de achtergrond en de Waag rechts buiten beeld. Alle winkeliers zijn inmiddels aan weerszijden van de straat verdwenen, ten behoeve van de nog te bouwen grootwinkelbedrijven op deze plek.

Grootwinkelbedrijven
Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt en Vroom en Dreesmann (V&D) aan de rechterkant van de straat moeten nog gebouwd worden. Dat geldt ook voor de winkels aan deze kant van de straat, t.w. de HEMA en de Gruyter Super. Tevens wordt de Oude Markt, vanaf de Wierdensestraat rechtsachter ons richting het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat, meer naar rechts verlegd en in het verlengde komen van de Hofstraat, ten behoeve van een betere doorstroming van het verkeer. Op de achtergrond staan de hierna volgende winkeliers aan de Grotestraat.

Boekhandel Hilarius
Grotestraat. Geheel links staat de kantoorboekhandel van Hilarius aan de Grotestraat 88.

Hoedenwinkel de Vlijt
Grotestraat. Naast de boekhandel zit de hoedenwinkel van de Vlijt aan de Grotestraat 90 (v/h Mulder's Stoffenhuis), op de hoek van de Hofstraat. De winkel van de Vlijt zou na de sanering alsnog afgebroken worden, ten behoeve van een verbreding van de Hofstraat, die beter zou aansluiten op de dubbele rijbaan van de Oude Markt.

Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Op de andere hoek zit het kantoor van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94. Op het torentje staat de vermelding van de oplage.

Fa. Ant. van der Aa
Grotestraat. Bedrijfskleding. Vervolgens de fa. Ant. van der Aa, reparatie vakkleding aan de Grotestraat 96.

Twentsche Courant
Grotestraat. Rechts van de kunsthandel staat het kantoor van de Twentsche Courant aan de Grotestraat 98.

Sociëteit
Grotestraat. rechts van de Twentsche Courant, iets naar achteren, staat het pand van de oude Sociëteit aan het plein aan de Grotestraat 100.

Badhuis
Hofstraat. Op de achtergrond, direct rechts achter de winkel van de Vlijt is het zwarte schuine dak nog te zien van het hoge oude badhuis aan de Hofstraat. (voormalige HBS)

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. De schoorsteenpijp rechts ervan was van textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. (leerlooierij) aan de Fortstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag
Almelo, Grotestraat 88
Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Grotestraat 96
Almelo, Grotestraat 98
Almelo, Grotestraat 100
Almelo, Hofstraat
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_700_22_065
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.