image/svg+xml

Panorama GEW-bedrijf

Panorama GEW-bedrijf

Omschrijving:Rohofstraat. Panorama. Een overzicht van de zuidelijke binnenstad vanaf het terrein van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg. Op de voorgrond huizen aan de spoorlijn, die onderaan langsloopt.

SESA
Poulinkstraat. De vierhoekige schoorsteenpijp links in het midden is van de SESA-fabrieken (Scholl, Engberts en Scholten Almelo) aan de Poulinkstraat, tevens grenzend aan de 2e Sligtestraat. De laastgenoemde straat loopt voor de geschakelde puntdakjes langs, ter hoogte van de schoorsteenpijp.

Bendien-Smits
Holtjesstraat. De langgerekte fabriek rechts van de pijp, iets verder naar achteren, is van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat en links van de pijp staat het tweede fabriekscomplex van Bendien-Smits aan de Holtjesstraat, op de hoek van de Prinsenstraat. Rechts onderin loopt de Almelose Aa onder het spoor door.

Prinses Irene Ziekenhuis
Boerhaavelaan. In het midden, geheel op de achtergrond, is nog het Prinses Irene Ziekenhuis aan de Boerhaavelaan 1 te zien, ter hoogte van de van Rechteren Limpurgsingel.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Sligtestraat
Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Veldkampsweg
Identifier:NL-AmlHA_700_22_063
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.