image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Weekmarkt
Marktplein. Marktoverzicht. Een tijdelijke markt aan Het Baken, geheel onderin in beeld. Het zicht is bovenin de foto op de panden aan de Haven Zuidzijde.

Carpet-Land en Praxis
Haven Zuidzijde. Rechts aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Egbert Gorterstraat, staat de Praxis, doe het zelf center en links daarvan Carpet-Land.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Links ervan aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat, staat het afgebrande fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco.

Ter Horst Woondekor
Haven Noordzijde. Tegenover Van Heek, in het pand met het witte dak aan de Haven Noordzijde 21, zit ter Horst Woondekor. Na de sanering in de jaren tachtig, toen alle panden links van nummer 21 afgebroken waren, inclusief verderop links Garage Gebr. Kempers aan de Haven Noordzijde 19, is de adressering van de Haven Noordzijde 21 daarna aangepast in nummer 19.

Vloerenbedrijf Abeln
Haven Noordzijde. Rechts van ter Horst zat vloerenbedrijf Abeln bv aan de Haven Noordzijde 21a.

Gebr. Smit
Haven Noordzijde. Naast Abeln zat de firma Gebr. Smit, een handel in aardappelen, groente en fruit aan de Haven Noordzijde 21b. (daarna tot 2018 Riël Klumper)

Tandarts de Greef
Haven Noordzijde. In het hoge pand daar rechts van aan de Haven Noordzijde 23 zat tot en met de jaren zeventig tandarts de Greef. In de jaren tachtig had tandarts Hollema er een praktijk. Thans (2019) zit hier Assurantie- en Hypotheekkantoor Spijkerman.

Hospers Verpakkingen
Haven Noordzijde. Langs de bovenrand van de markt op de foto, met rechts bovenin de achterkant van het pand van Hospers Verpakkingen aan de Haven Noordzijde 25, liep vroeger vanaf de Brugstraat, rechts buiten beeld, ongeveer de oorspronkelijke Bakenstraat, het gedeelte van de straat, dat tegenwoordig de Touwbaan heet.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde 21a
Almelo, Haven Noordzijde 21b
Almelo, Haven Noordzijde 19
Almelo, Haven Noordzijde 23
Almelo, Haven Noordzijde 25
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Het Baken
Almelo, Marktplein
Almelo, Touwbaan
Identifier:NL-AmlHA_600_73_143
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.