image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Stadsvilla L. Salomonson
Stadhuis Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. Sanering. Direct achter het huis op de voorgrond staat het oude stadhuis aan de Wierdensestraat 19, ter hoogte van de achtergelegen Oude Kloosterweg, dat nog zou worden afgebroken. het personeel is inmiddels verhuisd naar de tijdelijke locatie aan de Haven Zuidzijde 44, in afwachting van de bouw van het nieuwe stadhuis aan het toekomstige Stadhuisplein, op de hoek van het Baken.

Conciërgewoning stadhuis
Afbraak
Wierdensestraat. Het voornoemde dubbelpand, nog net voor het stadhuis en direct links van de reeds afgebroken Rotterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 13, diende rechts als woning van J.A. Hakkert, conciërge van het stadhuis aan de Wierdensestraat 15.

Kantoor gemeenteontvanger
Afbraak
Wierdensestraat. Het linker gedeelte van het dubbelpand was het kantoor van de gemeenteontvanger gevestigd aan de Wierdensestraat 17.

Rotterdamsche Bank
Afbraak
Wierdensestraat. Te zien is dat de rechterkant van dit gedeelte van de Wierdensestraat tot aan het Marktplein al volledig is afgebroken, inclusief het pand van de Rotterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 13.

AMRO Bank
Wierdensestraat. De Rotterdamsche Bank stond schuin tegenover het pand van de voormalige Amsterdamsche Bank aan de overkant, t.w. de inmiddels gefuseerde combinatie Amsterdam-Rotterdam Bank (AMRO Bank) aan de Wierdensestraat 12. Het betreft het pand met de twee etages en de witte reclameletters en de uitgehangen vlag.

NCB
Wierdensestraat. Rechts van de AMRO Bank, in het witte pand, is het kantoor van de Nederlandsche Credietbank (NCB) aan de Wierdensestraat 14-16 gevestigd.

Kantongerecht Wierdensestraat
Wierdensestraat. Links van de AMRO Bank staat op de voorgrond het kantongerecht aan de Wierdensestraat 6.
Periode:5/5/1970
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 14-16
Almelo, Wierdensestraat 6
Almelo, Wierdensestraat 12
Almelo, Wierdensestraat 13
Almelo, Wierdensestraat 14
Almelo, Wierdensestraat 16
Almelo, Wierdensestraat 19
Identifier:NL-AmlHA_700_20_204
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.