image/svg+xml

Voormalige Nieuwe Sligtedwarsstraat

Voormalige Nieuwe Sligtedwarsstraat

Omschrijving:Woningen Nieuwe Sligtestraat
Nieuwe Sligtestraat. Het zicht is vanaf de Nieuwe Sligtestraat op de achtergrond op het voormalige pand van het arbeidsbureau aan de Bellavistastraat. Op deze hele hoek stonden in het verleden woningen, die alle inmiddels zijn afgebroken. Thans (2020) zijn er plannen van de Yunus Emre Moskee aan de Bellavistastraat, om op deze plek een nieuwe moskee te bouwen. Achter ons bevindt zich de brug in de Nieuwe Sligtestraat over de Almelose Aa.

Woningen Nieuwe Sligtedwarsstraat
Voorheen liep direct op de voorgrond, schuin weg, de aan het eind doodlopende Nieuwe Sligtedwarsstraat.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Het dwarsstraatje aan het eind van de Nieuwe Sligtedwarsstraat heette de Poulinkdwarsstraat, die ongeveer ter hoogte van het spoor en het Arbeidsbureau uitkwam in de Poulinkstraat ter hoogte van een Turkse slagerij Kasabi. Een soort 'driehoeksituatie' vanaf de Nieuwe Sligtestraat gezien.

Spoorwegovergang Poulinkstraat
De Poulinkstraat, gelegen aan de andere kant van het spoor, liep in het verleden via een spoorwegovergang over in de Bellavistastraat, richting de Aastraat. Het gaat om de route op de achtergrond vanaf het spoor voor het voormalige arbeidsbureau aan de Bellavistastraat langs.

Spoorwegovergang Tuinstraat-Veldkampsweg
Ook direct achter ons was een onbewaakte spoorwegovergang, die via de toen nog tot het spoor doorlopende Tuinstraat, thans Sesastraat, naar de Veldkampsweg liep.
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat 30
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkdwarsstraat
Almelo, Poulinkstraat
Identifier:NL-AmlHA_700_20_027
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.