image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Sanering
Kerkplein. Panorama. Overzicht vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15 op het binnenstad-saneringsgebied ten zuiden van de Boddenstraat, op de voorgrond het Schalderoi, met als ondergrens de westkant van de Hagengracht, vervolgens links als grens de Bakenstraat, richting Brugstraat, de laatste die tevens als bovengrens geldt.

Palthe
Afbraak
Boddenstraat. (en Bakenstraat) Een groot deel van het fabriekscomplex van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V., is al afgebroken, inclusief de schoorsteenpijp. In het midden, ter hoogte van de Bakenstraat staat nog een hal van Palthe, die nog afgebroken moet worden.

Koffiebranderij en theehandel Neuteboom
Bakenstraat. Ter hoogte van de blauwe rookpluim staat links op de achtergrond van het fabriekscomplex van Palthe nog de koffiebranderij van Neuteboom aan de Bakenstraat, dat daarna ook nog afgebroken zou worden.

Synagoge en café de Klok
Gasthuissteeg. Alles op de voorgrond, inclusief de Synagoge en café de Klok links onderin, zou nog afgebroken worden, t.w. het Schalderoi-gebied ten westen van de Hagengracht, dat ongeveer parallel aan de Hagengracht naar rechts loopt richting de Willemsgang. Het begin van de Willemsgang is rechts onderin, net boven de bocht van de Hagengracht, goed te zien bij het pleintje daar van het Schalderoi, met op de hoek van de Willemsgang het winkeltje van Borrink, met de lantaarnpaal op dezelfde hoek.

F. Drenth expeditie
Schalderoi. De geparkeerde vrachtauto's op het binnenplaatsje waren van F. Drenth expeditie, die in het pand links onderin zat aan het Schalderoi, op de hoek van de Westerkerkengang, tegenover café de Klok.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Ongeveer in het midden van het saneringsgebied zou later o.a. het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein 1 gebouwd worden, op de hoek van het Baken.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_700_21_113
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.