image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Wierdensestraat. Bouw van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, gezien in westelijke richting vanaf het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel 2.

Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Iets verder naar rechts, echter net buiten beeld, zit nog voor even een intacte spoorwegovergang in de Wierdensestraat, met een seinhuisje.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Het zicht is links, aan de andere kant van het spoor, op het fabriekscomplex van de Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de 1e Wierdensedwarsstraat te Almelo, dat nog zou verhuizen naar een nieuw fabriekscomplex aan de Sluisweg 7. Het kantoor staat direct voor de ingang van de verkeerstunnel, ter hoogte van de hoek van de Wierdensestraat en de 1e Wierdensedwarsstraat, iets verder naar rechts. Deze 1e Wierdensedwarsstraat was tevens de hoofdingang naar de fabriek en kwam aan de achterkant destijds uit in de Poulinkstraat en de Aastraat. De Poulinkstraat, die toen nog over het spoor liep en uitkwam in de Adastraat.

Woon- en kantoorpand Bellavistastraat 1
Bellavistastraat. Het woon- en kantoorpand rechts in beeld op de achtergrond, half verscholen achter de boompartij, staat aan de Bellavistastraat 1, op de hoek van de Wierdensestraat. Het zou allemaal afgebroken worden.

Dansschool Bake
Wierdensestraat. In het dubbelpand er direct achter zat voorheen dansschool Bake, op de hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat.

Almelosche Radiocentrale
Wierdensestraat. In de villa aan de Wierdensestraat 61, op de hoek van de Parallelweg, geheel rechts van de boom op de achtergrond, zat voorheen de Almelosche Radiocentrale.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Adastraat
Almelo, Bellavistastraat 1
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 61
Identifier:NL-AmlHA_700_21_040
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.