image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. De Adastraat, gezien vanaf het voormalige belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat.

Theaterhotel
Zicht op de binnenstad met in de verte de verbouw van het Theaterhotel. Ook is wat meer naar rechts aan de Marktstraat het andere hotel, t.w. het Huis van Bewaring te zien aan de Marktstraat 7.

HEMA
Het hoge pand links op de achtergrond is de HEMA aan de Oude Markt, met links ervoor in hetzelfde pand Duthler mode, op de hoek van het Marktplein. Rechts van deze hoek is aan de overkant het pand van de Algemene Bank Nederland nv (ABN Bank) aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag te zien.

Woningen Prinsenstraat
De nieuwbouw van de woningen aan de Prinsenstraat op het voormalige terrein van Bendien-Smits rechts op de achtergrond is inmiddels gerealiseerd.

Humanitas Onder Dak
In het midden, direct op de voorgrond aan de Westerstraat, op de hoek van de Adastraat, is nog net het nieuwe pand te zien van Humanitas Onder Dak, locatie Almelo, met de nachtopvang links ervan aan de Westerstraat 4. Rechts van het pand aan de Adastraatzijde het geheel gerestaureerde voormalige Pension Ubels aan de Adastraat 9.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Adastraat 9
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, De Waag
Almelo, Marktplein
Almelo, Marktstraat 7
Almelo, Oude Markt
Almelo, Prinsenstraat
Almelo, Schouwburgplein
Almelo, Westerstraat 4
Almelo, Wierdensestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_600_72_287
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.