image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Tijdelijke parkeerplaats
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Op het inmiddels grotendeels gesaneerde terrein aan deze kant in beeld, ten zuiden van de Boddenstraat en ten westen van de Hagengracht is nu tijdelijk een gedeelte ingericht als parkeerplaats. Let overigens eens op de bonte kleuren van de auto's in die tijd. De Hagengracht is rechtsboven in beeld, vanaf de Grotestraat in een bocht naar rechts, richting het Marktplein.

Woningen Schalderoi
Afbraak
Schalderoi. Goed is te zien, dat het Schalderoi, net onder de Hagengracht, van oudsher eveneens bijna parallel loopt aan de Hagengracht. Ook deze zeer oude steeg begint iets verder links vanaf de Grotestraat ter hoogte van de Doelenstraat en loopt in eenzelfde bocht naar rechts richting Marktplein, het laatste stukje via de Bakenstraat.

Willemsgang
In die bocht naar rechts van het Schalderoi is de afslag naar links richting de Boddenstraat.

Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Het donkere pand rechts bovenin is de achterkant van bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25.

Bar-discotheek 't Stuupke
Grotestraat. Daar rechts naast, in het witte pand aan de Grotestraat 29, zat vanaf 1969 op de begane grond bar-discotheek 't Stuupke. Er boven, op de 1e etage zat vanaf de begin jaren zestig Judo Sportacademie Almelo en op de 2e etage vanaf 1960 Japonnen- en rokkenatelier Polco.

Twente Sport
Grotestraat. Aan het eind van de Hagengracht, aan de overkant van de Grotestraat, is nog Twente Sport te zien aan de Grotestraat 14-16, op de hoek van de steeg de Götte. Het pand is te herkennen aan de gedeeltelijk witte gevel, met de oranje reclamebelettering. Daarna werd het Sporthuis Twente (overkoepend ZentraSport International). In de jaren zestig heeft hier Casper Molmans gezeten.
Periode:1/1/1980-1/1/1981
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_600_71_076
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.