image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Koffie-, Lunchroom en IJssalon Chagall
Grotestraat Noord. De Grotestraat krijgt nieuwe bestrating. Links zit Koffie-, Lunchroom en IJssalon Chagall aan de Grotestraat 77, die rechts van Amici gevestigd is. Voorheen was hier het fastfoodrestaurant Wimpy gevestigd.

Passage Grotestraat-Hagengracht
Grotestraat. Rechts ernaast bevindt zich de Passage Grotestraat-Hagengracht aan de Grotestraat 75, die doorgang verleent naar het Marktplein. Te zien is aan het reclamebord, dat daar o.a. nog een kantoortje van het Dagblad van het Oosten zat. Ook Tubantia was daar gevestigd.

Juwelierhuis Brummer
Grotestraat. In het zwarte pand met de goude luifel zit Juwelierhuis Brummer aan de Grotestraat 71, die een eigen carillon voor de deur heeft.

Voordeeldrogist de Trekpleister
Grotestraat. Rechts van de juwelier, met de wit-groene vlag aan de luifel zit de voordeeldrogist de Trekpleister aan de Grotestraat 69.

Costershuis
Vosman delicatessen
Grotestraat. Naast de drogist zit de delicatessenwinkel van Vosman, in het voormalige Costershuis, rond 1734, aan de Grotestraat 67.

Schoenenreus
Grotestraat. Naast Vosman zit de Schoenenreus aan de Grotestraat 65, het gebouw van de voormalige bioscoop Cinema Palace, nu te herkennen aan de rood geschilderde zuilen aan het front.

Dixons
Grotestraat. In de verte is aan de rechterzijde het zeshoekige blauwe blokvormige reclamebord van Dixons met de regenboogkleuren te zien, aan de Grotestraat 56.
Periode:1/1/1991-1/1/1992
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 56
Almelo, Grotestraat 75
Almelo, Grotestraat 77
Almelo, Passage
Identifier:NL-AmlHA_600_71_050
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.