image/svg+xml

Winkeliers Koornmarkt

Winkeliers Koornmarkt

Omschrijving:Wagons-Lits Reizen
Koornmarkt. Weekmarkt. Reisbureau. Het is markt aan de Koornmarkt. Geheel links op de voorgrond is Wagons-Lits reizen gevestigd. Zij zaten ervoor rechts in het pand van Snelder-Zijlstra aan de toenmalige Hofstraat 1, op de hoek van de Grotestraat (Koornmarkt 15).

Yvon Womens Wear
Koornmarkt. Naast het reisbureau zit Yvon Womens Wear aan de Koornmarkt 27, die later ook aan de Grotestraat 94, voorbij Ziengs Schoenen om de hoek, heeft gezeten. Thans 2020 zit de winkel aan de Grotestraat 88, in het voormalige pand van boekhandel Hilarius, schuin tegenover de ingang van de Galerij.

Nijenhuis, uw kaasspecialist
Koornmarkt. Naast de kledingwinkel zit Nijenhuis aan de Koornmarkt 21, uw Kaasspecialist, met de vier vlaggen boven de ingang.

Robbenhaarshuis
Burgemeesterswoning
Koornmarkt. Naast Nijenhuis staat de 250 jaar oude voormalige burgemeesterswoning van mr. J. van Riemsdijk aan de Koornmarkt 19, beter bekend als het Robbenhaarshuis. Voorheen was dit adres de Hofstraat 3.

Snelder Zijlstra makelaars
Koornmarkt. Rechts van de voormalige burgemeesterswoning, om de hoek, staat het pand van voorheen Snelder Zijlstra makelaardij, waar toen eveneens het reisbureau Wagons-LIts Reizen in heeft gezeten aan de Koornmarkt 15. De adressering was toen Hofstraat 1. Nu zit in dat volledig heropgebouwde pand Ziengs Schoenen.

Kien
Koornmarkt. In het pand rechts, met het rood-blauwe logo aan de muur zit het filiaal van de kledingwinkel van Kien aan de Koornmarkt, daarvoor geadresseerd aan de Hofstraat 6. VENDEX had in die tijd zo'n veertig zogenaamde budgetmodewinkels in het land.
Periode:1/1/1991-1/1/1992
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Galerij
Almelo, Grotestraat 88
Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Hofstraat 6
Almelo, Koornmarkt 15
Almelo, Koornmarkt 19
Almelo, Koornmarkt 21
Almelo, Koornmarkt 27
Identifier:NL-AmlHA_600_69_070
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.