image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Winkeliers Boddenstraat
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Blik op de Boddenstraat vanaf het dak van het in aanbouw zijnde stadhuis aan het Stadhuisplein 1, op de hoek van Het Baken. Als je de foto zo ziet, dan kun je je wellicht indenken, dat mensen het wel eens hadden over "het schip", als zij na de voltooiing van de bouw vanaf de Boddenstraat naar het stadhuis keken. Het straatje rechts naast het stadhuis was het oorspronkelijke Hovenpad, dat aan de oostzijde van het fabriekscomplex Palthe langsliep en voor een deel eigen terrein was. Tegenwoordig De Hoven geheten, met nieuw gebouwde appartementen.

Drogisterij en verfwinkel Reuten
Boddenstraat. Rechts onderin aan de Boddenstraat, op de hoek van het Hovenpad zit de drogisterij en verfwinkel van Reuten

Meubelhandel Postma
Boddenstraat. Rechts daarnaast zit de meubelhandel van Postma.

Fa. A. Tijhuis en Zn.
Boddenstraat. Aan de overkant rechts, met de rode luifel, zit de winkel van de fa. A. Tijhuis en Zn., die kachels verkoopt.

Kapper Ko Metgod
Boddenstraat. In het tweede smalle pand links van Tijhuis aan de Boddenstraat 44 zit kapper Ko Metgod, een herenkapper. Op zijn voordeur hing een blauw bordje met de spreuk: 'Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper'.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 44
Almelo, De Hoven
Almelo, Het Baken
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_68_029
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.