image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Bouw
Op- en afrit oost
Wierdensestraat. De verkeerstunnel in de Wierdensestraat richting centrum. In de beginfase van de nieuwe verkeerstunnel zijn er nog slechts twee rijbanen in gebruik, omdat o.a. diverse afslagen nog niet gerealiseerd waren. Ook aan de westzijde van de verkeerstunnel moet de Wierdensestraat nog verlegd en verbreed worden.

Afslag Westerstraat
De afslag naar rechts, hier op de voorgrond, naar de Westerstraat is nu nog niet mogelijk en is nu nog vanuit de tunnel slechts via een omweg te bereiken via de Wierdensestraat, achter het pand langs dat rechts in beeld is.

Afbraak belastingkantoor
Westerstraat. Het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, rechts op de hoek van de Westerstraat moet nog worden afgebroken ten behoeve van de verbreding van de Westerstraat en aansluiting hiervan op de afslag naar rechts, op de voorgrond rechts in beeld.

Aanleg de Werf
Ook de afslag links naar de Werf is op dat moment nog toekomstmuziek, omdat hiervoor nog panden aan de linkerkant van de Wierdensestraat moeten worden afgebroken, zoals o.a. het pand van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 29, op de hoek van het Kloosterhofpad. Dit zou later in de tijd pas gaan spelen met de bouw van C&A aan het Marktplein 51.

Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Links op de hoek aan de Wierdensestraat 32 staat het herenhuis de Klooster-Esch, op dat moment nog in gebruik als politiebureau.
Periode:1/1/1970-1/1/1971
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Werf
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_600_67_014
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.