image/svg+xml

Rohofplantsoen

Rohofplantsoen

Omschrijving:Woningen Aastraat
Aastraat. Rohofplantsoen. Het zicht is vanaf de brug in de Rohofstraat (Rohofsbrug) over de Almelose Aa, ter hoogte van de hoek Rohofstraat en de Aastraat. Links staan woningen aan de Aastraat. Achter ons, aan de andere zijde van de brug, aan weerszijden van de Aa, beginnen de Gijsbert Karel van Hogendorpstraat en de Spreeuwenstraat.

Klokkenfabriek Warmink
Aan de zijkant van het linker huis was een voormalige extra ingang van de klokkenfabriek Warmink, de fabriek die vanaf de jaren dertig achter de huizen aan de Rohofstraat was gevestigd, geadresseerd aan de Rohofstraat 93. Veel later in de tijd volgde de verhuizing naar de Parallelweg.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. Rechts, aan de overkant van de Almelose Aa, bevindt zich de gasopslag van het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg.

Arbeidsbureau
Bellavistastraat. In het verlengde van de Aa is in de verte nog het oude Arbeidsbureau aan de Bellavistastraat te zien, met daar weer rechts naast én over het spoor, het oude belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel.
Periode:1/1/1965-1/1/1966
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aastraat
Almelo, Gijsbert Karel van Hogendorpstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Spreeuwenstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_67_012
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.