image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Opheffing
Wierdensestraat. De Wierdensestraat ter hoogte van de inmiddels definitief afgesloten spoorwegovergang Wierdensestraat, met het verlaten seinwachtershuisje, net buiten beeld.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. De nieuwe verkeerstunnel Wierdensestraat onder het spoor is namelijk gereedgekomen en inmiddels operationeel. De afslag rechts is het Stationsplein richting station Almelo.

Andere zijde spoor:
Rechts op de achtergrond, was de Almelose Radio Centrale gehuisvest aan de Wierdensestraat 61. Links daarvan, in het witte pand, is Hotel Nationaal aan de Wierdensestraat gevestigd. Direct over het spoor links, is de kantoorvilla aan het begin van de Bellavistastraat 1 nog te zien op de hoek van de Wierdensestraat. Deze kantoorwoning en alle woningen daar links van, tot aan de Aastraat, zouden nog worden afgebroken, of zijn inmiddels afgebroken. De twee groene bouwketen links ter hoogte van de Nieuwe Sligtestraat staan er in verband met de bouw van de gereedgekomen verkeerstunnel Wierdensestraat. In de verte achter de linker keet, staat nog het oude gasfabrieksgebouw aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg, met rechts ernaast een gaskoepel. Het fabriekscomplex, verscholen achter de boom in het midden, is Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de 1e Wierdensedwarsweg. Dit bedrijf verhuisde na een brand naar de Sluisweg 7.
Periode:1/1/1968-1/1/1969
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat 1
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_67_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.