image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:F. Drenth Expeditie
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Het Schalderoi gezien vanaf het stadhuis, vanaf linksonder, met links op de hoek van de Westerkerkengang, het pand van F. Drenth Expeditie aan het Schalderoi.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Het Schalderoi liep verder, schuin naar boven, richting de kruising met de Hagenstraat en Bakenstraat. Het scholencomplex met omheining was de achterzijde van de Koningin Wilhelminaschool aan het Schalderoi, met rechts op het plein het gymnastieklokaal. Aan de andere zijde van de school loopt, evenwijdig met het Schalderoi, de Hagengracht.

Buurtcafé
Hagengracht. Rechts van dit complex, voorbij het tijdelijke parkeerplaatsje aan de Hagenstraat, is nog net van links naar rechts het café van F. Schipper te zien, op de hoek met de Hagengracht, en rechts daarnaast de nevenlocatie van Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagenstraat 2. De hoofdlocatie van de slijperij aan de Hagengracht 10, links naast het café, is tevens gesaneerd.

H.W. ten Hove & Co.
Bakenstraat. Rechts in het midden is het hoge en lange pakhuis van H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal nog te zien aan de Bakenstraat, op de kruising met het Schalderoi. Het pand was aan de andere kant geadresseerd aan de Haven Noordzijde 11.

Café de Klomp
Schalderoi. Daar tegenover stond, in het huizencomplex op de voorgrond, café de Klomp aan het Sschalderoi, op de hoek van de Bakenstraat.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Links onderaan in het midden, rechts van het zwarte dak van café de Klok op de hoek, begon het oude Hovenpad richting de Boddenstraat. Dit pad was grotendeels van Palthe.

Synagoge en Joodse school
Gasthuissteeg. De oude synagoge en de Joodse school stonden voorheen naast elkaar aan de Gasthuissteeg, tegenover café de Klok, ter hoogte van de Koningin Wilhelminaschool, op de zandplek op de voorgrond. Aan de achterkant grensden beide panden aan het Schalderoi.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Hoven
Almelo, Het Baken
Almelo, Schalderoi
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_600_64_079
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.