image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Deventer
Luchtfoto. Noorderkwartier. Het zicht is op het begin van de wijk Noorderkwartier, links van de spoorlijn van het traject Almelo-Deventer, boven in het midden in beeld en links van het kanaal Almelo-Nordhorn gelegen, met als eindpunt van de wijk de Van Rechteren Limpurgsingel.

Bedrijventerrein Dollegoor
Rechts, ook onderdeel van het Noorderkwartier, aan de overkant van het einde van het Twentekanaal, bevindt zich het bedrijventerrein Dollegoor.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
In het midden is de andere spoorlijn te zien, met de spoorbrug in het traject Almelo-Mariënberg over het begin van het Twentekanaal.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
Sluisweg. Onderaan links, aan de Hollandergraven, staat Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB) aan de Sluisweg 7, voorheen gevestigd aan de 1e Wierdensedwarsstraat, op de hoek van de Wierdensestraat.

Zwanenberg Food Group bv
Thans (2020) heet het bedrijf Van der Laan Almelo bv, een productie-onderdeel van Zwanenberg Food Group bv.

Brug Schuilenburgsingel
Linksboven de spoorbrug, in het Overijssels kanaal, is nog geen sprake van een beweegbare brug in de Schuilenburgsingel. Die moet er nog komen, net zoals de singel zelf.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Boven de spoorlijn Almelo-Deventer bevindt zich de wijk Wierdense Hoek, met de buurt Haghoek en daarboven nog de buurt Kerkelanden.

Wijk 20 Aadorp
Luchtfoto. Aadorp. Sluis. Rechts onder ons bevindt zich de wijk Aadorp. Onderin het Overijssels kanaal is de schutsluis te zien aan de Sluisweg.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Aadorp
Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Schuilenburgsingel
Almelo, Sluisweg 7
Identifier:NL-AmlHA_600_64_045
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.