image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Panorama Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt
Grotestraat Zuid. Panorama. Foto vanaf de bovenste etage van Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt aan de Werfstraat-zijde.

De Sociëteit
Parkeerplaats
Grotestraat. Het witte gebouw op de achtergrond is de Sociëteit, met parkeerplaats ervoor, aan de Grotestraat 100.

Cultureel Centrum De Hagen
Hofstraat. Het hoge gebouw erachter is schouwburg Cultureel Centrum De Hagen aan de Hofstraat.

Twentsche Courant
Grotestraat. Links onderin, op de hoek, staat het kantoor van de Twentsche Courant aan de Grotestraat 98, met rechts ervan de Almelose Aa, die onder de brug in Grotestraat doorloopt (Spiekerbrug).

Kantoormachinebedrijf G.H. van der Veen
Grotestraat. Rechts, het pand met de donkere belettering aan de voorgevel en het rode frontdak met dakkapelletje was tot de jaren '60 het voormalige kantoor van de Amsterdamsche Bank aan de Grotestraat 104. Op het moment van de foto zit het kantoormachinebedrijf van G.H. van der Veen erin, die begin jaren zestig gesaneerd werd op de Oude Markt 8. Thans 2019 zit hier alweer sinds 1991 de kledingzaak van Split Level, men-women.

v.d. Heide Schoenen
Grotestraat. In het wit-grijs gekleurde dubbelpand rechts van de kantoormachinehandel zaten schoenmakers, t.w. in beginsel o.a. v.d. Heide Schoenen aan de Grotestraat 108 en Brusscher aan de Grotestraat 106. Later zou hier Olde Riekerink schoenen in komen.

Nije en Westebring accountants
Grotestraat. Rechts naast het wit-grijs gekleurde dubbelpand, aangrenzend aan de kantoormachinehandel zat voorheen Nije en Westebring accountants aan de Grotestraat 110. In 1980 was er sprake van leegstand. Dit pand is in de jaren tachtig helaas door brand verwoest en inmiddels afgebroken. Op deze locatie zit thans 2020 van der Bijl bedden & interieur.

Fa. A.G. Schaake, fruit en comestibles
Grotestraat. Het pand op de voorgrond rechts is van de Fa. A.G. Schaake aan de Grotestraat 99, op de hoek van de Werfstraat. Schaake was een delicatessenwinkel.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 98
Almelo, Grotestraat 100
Almelo, Grotestraat 104
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_62_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.