image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Lotus, bar-dancing
Grotestraat Noord. Het zicht is op de voorgrond op Lotus, bar-dancing aan de Grotestraat 15, op de hoek van het Schalderoi, een nachtclubfaciliteit met live-muziek. Voorheen heeft hier tot eind 1969 Moulin Rouge, bar-dancing gezeten. Linksachter ons bevindt zich de afslag naar de Doelenstraat.

Chinees-Indisch restaurant De Mandarijn
Grotestraat. De buurman links is het Chinees-Indisch restaurant De Mandarijn aan de Grotestraat 17, die ook een start maakte begin jaren zeventig, nadat op deze locatie hotel Lido deifinitief zijn deuren sloot eind 1969. De toenmalige eigenaar van Lido, de heer G. Löhr exploiteerde tevens de voornoemde Moulin Rouge, bar-dancing.

Chinees Indisch restaurant Chekiang
Grotestraat. Links naast de Mandarijn is Chinees-Indisch restaurant Chekiang aan de Grotestraat 19 gevestigd. Beide chinezen, die goed met elkaar overweg konden, adverteerden in die tijd regelmatig met een gezamenlijke advertentie in de krant.

Boekhandel Lohuis
Grotestraat. Op de hoek van de Hagengracht zit Boekhandel Lohuis aan de Grotestraat 21. Daarna werd het boekhandel Broekhuis.

Juwelier Bruggeman
Grotestraat. Op de andere hoek van de Hagengracht zit Juwelier Bruggeman Grotestraat 23, in het lichte pand met de verticale reclame. Veel later zou hier juwelier Berendsen in komen.

Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Links naast de juwelier zit bioscoop Varossieau van de heer Hartgers.

Bar-discotheek 't Stuupke
De overlast aan fietsen ter hoogte van Bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25, wordt veroorzaakt door bezoekers aan de links naastgelegen bar-discotheek 't Stuupke (vanaf 1969) aan de Grotestraat 29, bij de fel verlichte verticale gevelreclame, met de pijl naar beneden.

Casper Molmans
Geheel links, met de wit-blauwe verticale reclameverlichting, staat de winkel van Casper Molmans aan de Grotestraat 14-16, op de hoek van de steeg de Götte. Later werd het Twente Sport en daarna nog Sporthuis Twente (overkoepelend ZenstraSport International.

t Hoedenhuis Dechesne
Grotestraat. Op de andere hoek van de steeg zat vanaf de begin jaren zestig de hoedenwinkel t' Hoedenhuis Dechesne aan de Grotestraat 18, dat daarvoor gerund werd door de dames Heldenrijk. Daarvoor was dat Klein Robbenhaar. In vroegere tijden, vanaf 1812 opgericht, zat hier tot ongeveer de jaren twintig de firma W. Lepelman, eveneens een hoedenwinkel. In deze winkel kwam omstreeks 1980 Het Mantelhuis.
Periode:1/1/1980-1/1/1981
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Götte
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Grotestraat 14-16
Almelo, Grotestraat 15
Almelo, Grotestraat 17
Almelo, Grotestraat 18
Almelo, Grotestraat 19
Almelo, Grotestraat 21
Almelo, Grotestraat 23
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_600_61_043
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.