image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Stationsemplacement
Luchtfoto. Binnenstad. Overzicht van het stationsemplacement van station Almelo aan het Stationsplein. Aan de overkant van de spoorlijn staan de woningen aan de Parallelweg, met in het midden de afslag naar de Appelstraat.

ABTB
Haven Zuidzijde. Het hoge gebouw met silo's voor het station, links op de voorgrond, is van de ABTB en zal nog worden afgebroken.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Java
Egbert Gorterstraat. Links ernaast is inmiddels het fabriekscomplex Java afgebroken van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

ABTB
Haven Noordzijde. Aan deze kant van het Overijssels kanaal staat links onderin, ter hoogte van de rode bestelauto met het witte dak, nog een voormalige opslaggebouw van de ABTB aan de Haven Noordzijde, dat aan de voorgevel nog opgetekend is aan de muur.

Brug Haven Noordzijde
Haven Noordzijde. De Haven Noordzijde loopt onder ons, echter buiten beeld, over een brug, die daar over het begin van het kanaal Almelo-Nordhorn loopt, ter hoogte van het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv.
Periode:1/1/1992-1/1/1993
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat 3
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_600_59_124
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.