image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Stationsemplacement en Station Almelo
Luchtfoto. Binnenstad. Overzicht van het stationsemplacement, met rechts bovenin net buiten beeld station Almelo aan het Stationsplein.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Egbert Gorterstraat. De vierkante zandplek links van station Almelo aan de Egbert Gorterstraat 5, op de hoek van de Haven Zuidzijde, is het voormalige fabrieksterrein Java en Holland van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Op deze plek zou de nieuwe rechtbank Overijssel, locatie Almelo worden gerealiseerd.

ABTB
Haven Zuidzijde. Linksonder deze zandplaat, staat op het moment nog het hoge gebouw met silo's van de ABTB aan de Haven Zuidzijde, dat nog zou worden afgebroken.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Kerkelanden. Rechts grenst het stationsemplacement aan de Parallelweg in de buurt Kerkelanden, met daarboven de buurt Dijkstraat en omgeving.

Flats diverse hofjes
Hofjes Troelstralaan. De flats, die aan de kopse kanten van de diverse hofjes stonden, direct gelegen achter de Parallelweg en alle uitkomend in de Troelstralaan, zijn inmiddels alle vijf afgebroken, om meer sociale ruimte te creëren, met als gevolg een reductie van het aantal bewoners in de buurt. Het gaat om de groenstrookjes onderaan in beeld. In dezelfde periode zijn eveneens de zes flats aan de Schaepmanlaan afgebroken, zonder een herbouw.

Flats Thorbeckelaan
Thorbeckelaan. De vierkante zandkleurige plek rechts net buiten beeld, net voorbij het winkelcentrum Kerkelanden aan de Goeman Borgesiusstraat, is de voormalige plaats van de afgebroken flat aan de Thorbeckelaan, gelegen tussen de afslagen naar respectievelijk de Appelstraat en de Goeman Borgesiusstraat. Op deze plek zou wel nieuwbouw plaatsvinden.

Wijk 12 Noorderkwartier
Geheel links in het midden, met de bocht in de Haven Noordzijde, bevindt zich het Noorderkwartier, van de binnenstad afgescheiden door het begin van het kanaal Almelo-Nordhorn, dat links naar boven wegloopt. Links onderin loopt het Overijssels kanaal (kanaal Almelo-de Haandrik).

Ten Cate-Nicolon bv
Fabriekscomplex Indië
In die bocht, echter net buiten beeld, bevindt zich het voormalige fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv. Op het moment is daar aan de Sluiskade 14 Ten Cate-Nicolon bv gevestigd, in een gedeelte van het totale fabriekscomplex.
Periode:1/1/1992-1/1/1993
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat 3
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Parallelweg
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_600_56_072
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.