image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Markt
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht van het Marktplein, met de diverse gebouwde winkel-faciliteiten omstreeks 1990. Rechts onderin loopt de Grotestraat zuid naar boven en gaat ter hoogte van het voormalige stadhuis (raadhuis) over in de Grotestraat Noord.

Winkelcentrum de Galerij
De Galerij. De vroegere doorgaande weg de Oude Markt, in het midden tussen Vroom en Dreesmann (V&D) en de HEMA, is inmiddels definitief afgesloten voor verkeer en vervangen door het nieuwe winkelcentrum de Galerij, te herkennen vanaf bovenaf door een langgerekte zwarte ronde koepel.

McDonald's
Waagplein. Direct links van de uitgang van dit nieuwe winkelcentrum, staat op de rand van het Marktplein het nieuwe fastfoodrestaurant van McDonald's aan het Waagplein 1.

Shopperhal Versland
Centrumplein. Het grote pand links van McDonald's, met het zwarte dak, is de nieuwe Shopperhal Versland aan het Centrumplein, op de hoek van de Wierdensestraat.

Winkelcentrum de Havenpassage
Daarboven staat nog steeds de Kloosterhofflat, met rechts ervan de winkel van C&A aan het Marktplein 51, maar nu met het nieuwe winkelcentrum de Havenpassage eromheen gebouwd, links aan de zijkant van C&A en er achterlangs naar de Rosa Luxemburgstraat. Ook C&A heeft er nog een achteringang. De oude bestaande winkels aan de Werf, links en rechts van C&A werden daartoe alle afgebroken.

Albert Heijn en de parkeergarage Havenpassage
Rosa Luxemburgstraat. Links van C&A, op het voormalige terrein van het busstation de Werf, is supermarkt Albert Heijn gekomen aan de Rosa Luxemburgstraat 1, met een parkeergarage onder het pand en erboven, t.w. de parkeergarage Havenpassage. Ook werden daar divere grote appartementencomplexen uit de grond gestampt en een restaurant, met een bassin eromheen.

Picobello Jeans
Marktplein. Bij de bouwkraan op het Marktplein heeft eerder een brand gewoed in een monumentaal pand ter hoogte van de Passage Grotestraat-Hagengracht. Het prachtige monumentale pand uit 1910 van oorspronkelijk H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal aan het Marktplein 17a is daartoe inmiddels geheel afgebroken. Picobello Jeans heeft de laatste tijd in het pand op de begane grond gezeten en heeft zich inmiddels ook aan de Grotestraat Zuid gevestigd. Er wordt op deze plek een gecombineerd winkel- en appartementencomplex aan het Marktplein 7 gerealiseerd, dat al spoedig de bijnaam de blokkendoos zou krijgen.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Centrumplein
Almelo, De Galerij
Almelo, Grotestraat
Almelo, Havenpassage
Almelo, Koornmarkt
Almelo, Marktplein
Almelo, Waagplein 1
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_54_035
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.