image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Op- en afrit oost
Panorama belastingkantoor
Wierdensestraat. De ingang van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, met rechts de op- en afrit naar de Westerstraat en links die van de Wierdensestraat van en naar het station en de Werf. Het verkeersknooppunt ging volledig op de schop, om het verkeer in betere banen te leiden, mede door de verplaatsing van het bestaande busstation aan de Werf naar het centrum aan de Wierdensestraat, het busstation Wierdensestraat.

Stadsvilla de Klooster-esch
Wierdensestraat. Villa. Links onderin, net buiten beeld, bevindt zich de voormalige stadsvilla de Klooster-esch aan de Wierdensestraat 32, voorheen in gebruik als politiebureau.

Bondsspaarbank
Wierdensestraat. Het gebouw rechts met het sheddak is het oude kantoor van de Bondsspaarbank aan de Wierdensestraat 22, op de hoek van de Boompjes. Het zou worden afgebroken ten behoeve van nieuwbouw op deze plek.

NMB Bank
Wierdensestraat. Schuin aan de overkant staat het pand van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 23.

ABN Bank
Wierdensestraat. Uiterst rechts op de achtergrond zit de Algemene Bank Nederland (ABN Bank) nog aan de Wierdensestraat 2, op de hoek van de Waag.

Busstation de Werf
De Werf. Geheel links aan De Werf is het busstation ter hoogte van C&A aan het Marktplein 51 zichtbaar, dat zoals gezegd later verplaatst werd.
Periode:1/1/1995-1/1/1996
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, De Werf
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 22
Almelo, Wierdensestraat 23
Identifier:NL-AmlHA_600_49_072
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.