image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Herenhuizen
Wierdensestraat. Drie generaties voor een woning aan de noordkant van de Wierdensestraat, ter hoogte van de ambtswoning van de burgemeester.

Stadsvilla de Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Iets verderop aan de overkant, links van de grote boom, staat het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, in de villa Klooster-Esch. Deze mocht tijdens de aanleg van de latere verkeerstunnel nog net blijven staan.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. W. Jansen
Sanering
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Dat gold helaas niet voor de naastgelegen prachtige stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, op de foto geheel links in beeld. In 1965 werd de villa afgebroken, in verband met de aanleg van de verkeerstunnel. De tunnelingang aan deze kant zou direct over dit perceel lopen, vanaf de Wierdensestraat. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien. De villa stond vanaf de Wierdensestraat gezien exact tussen het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 in.

Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Op de achtergrond is de nog de operationele spoorwegovergang in de Wierdensestraat te zien.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_600_39_047
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.