image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Stadsvilla
Inspecties der invoerrechten en accijnzen
Wierdensestraat. Villa. Een stadsvilla aan de Wierdensestraat 23, op de hoek van de Oude Kloosterweg. Er rechts naast, hier buiten beeld, stond het pand aan de Wierdensestraat 21, dat direct grensde aan het stadhuis aan de Wierdensestraat 19.

Inspecties der invoerrechten en accijnzen
Wierdensestraat. Tot 1955 was op de locatie aan de Wierdensestraat 23 gevestigd de inspecties der invoerrechten en accijnzen te Almelo en te Oldenzaal, de organisatie van de belastingdienst die toen een wijziging onderging. Na deze datum kwam en een inspectie invoerrechten en accijnzen Almelo - Oldenzaal, met als postadres Almelo, Wierdensestraat 23 en zowel kantoorhoudende te Almelo, als te Oldenzaal. Deze inspectie omvatte het gebied van de opgeheven inspecties der invoerrechten en accijnzen te Almelo en te Oldenzaal.

Afbraak
Wierdensestraat. Het pand aan de Wierdensestraat 23 is later in de tijd, ten tijde van de afbraak van het rechts verderop gelegen stadhuis aan de Wierdensestraat, afgebroken. Vanaf dit pand tot aan het Marktplein zijn alle panden aan deze noordkant afgebroken.

Bouw
Wierdensestraat. Op deze locatie is daarna het nieuwe kantoor gerealiseerd van de Nederlandse Middenstandsbank nv (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 23. De uitvoering van de bouw lag in 1971 bij van Egteren bv.
Periode:1/1/1961-1/1/1962
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boompjes
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 23
Identifier:NL-AmlHA_600_39_027
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.