image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Hoedenwinkel de Vlijt
Grotestraat Zuid. De hoedenwinkel De Vlijt aan de Grotestraat 90, op de hoek van de Hofstraat.

Foto Boom
Grotestraat. Nadat de Hofstraat werd verbreed, via de opheffing van de Klompsgang, rechts van het pand én afbraak van het naastgelegen voormalige pand van Foto Boom aan de Grotestraat 92, werd later in de tijd ook het pand van de Vlijt nog gesloopt, om een nog betere aansluiting te krijgen op de dan verlegde Oude Markt, die voor de sanering begin jaren zestig uitkwam op de T-splitsing ter hoogte van het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80.

Boekhandel Hilarius
Grotestraat. Links van de Vlijt, echter buiten beeld, staat thans 2019 nog steeds het pand van de inmiddels voormalige boekhandel Hilarius aan de Grotestraat 88, dat thans op de hoek staat van de Hofstraat, dat hier inmiddels Koornmarkt heet.

Paardenstal burgemeester mr. J. van Riemsdijk
Hofstraat. In de rij pandjes achter de winkel van de Vlijt aan de Hofstraat bevindt zich ter hoogte van de lantaarnpaal, in het midden van het rijtje panden, een laag gebouwtje met een puntgevel met een houten top, dat oorspronkelijk de paardenstal van onze voormalige burgemeester mr. J. van Riemsdijk is geweest.

Robbenhaarshuis
Voormalige burgemeesterswoning mr. J. van Riemsdijk
Hofstraat. Ertegenover, buiten beeld, staat de inmiddels 250 jaar oude burgemeesterswoning aan de Hofstraat 3 (later Koornmarkt 19), beter bekend als het Robbenhaarshuis.

Pand Mendels
Hofstraat. Geheel rechts staat het pand met de drie etages van Mendels, dat later in gebruik zou worden genomen door Pieter Berntsen meubelen, gevestigd aan de Grotestraat 86, links van boekhandel Hilarius.

Winkeliers Koornmarkt
Veel later, na de totstandkoming van het nieuwe winkelcentrum de Galerij zou dit gedeelte van de Hofstraat, vanaf het winkelcentrum tot het Schouwburgplein, omgedoopt worden in Koornmarkt.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 88
Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Grotestraat 92
Almelo, Hofstraat
Almelo, Klompsgang
Identifier:NL-AmlHA_600_38_113
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.