image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen
Grotestraat Zuid. C.O.V. Wilhelmina marcheert door de Grotestraat Zuid, ter hoogte van de kruising met de Schuttenstraat achter ons. Het zicht is in de richting van het Schokland. Rechts op de voorgrond aan de Grotestraat 118, op de hoek van de Schuttenstraat zat Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen. Achter de winkel bevond zich een stoffeerderij. In Almelo waren drie meubelzaken van verschillende families Nijholt. o.a. die aan de Grotestraat 33 van H.H. Nijholt.

Boekhandel Scholten
Grotestraat. Links daarvan staat boekhandel Scholten aan de Grotestraat 116.

Veldhuis en Hannink Belastingconsulenten
Grotestraat. Begin jaren zestig was op de voornoemde locatie van de kantoorboekhandel Veldhuis en Hannink belastingconsulenten gevestigd.

Apotheek Lamberts
Vervolgens in het witte pand zat apotheek Lamberts aan de Grotestraat 114. Thans (2019) zit hier alweer jaren Kamp Lederwaren in.

Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen
Grotestraat. In het lagere rode pand links ervan zat voorheen het magazijn van Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen aan de Grotestraat 112. Later werd het De Spelonk en is inmiddels afgebroken

Nije en Westebring accountants
Grotestraat. Dan aan de Grotestraat 110 zat Nije en Westebring, accountants. Ook dit pand is helaas door brand verwoest en inmiddels afgebroken in de jaren tachtig.

Schoenenwinkel v.d. Heide en schoenmakerij Brusscher
Grotestraat. Naast het voormalige accountantsbureau zat een iets lager combinatiepand: Grotestraat 106 en Grotestraat 108. Aan de Grotestraat 108 hebben de schoenenwinkel v.d. Heide en schoenmakerij Brusscher gezeten. Later werd dit Olde Riekerink schoenen.

Amsterdamsche Bank
Grotestraat. In het tweede hoge pand links ervan, met het rode dak, zat de Amsterdamsche Bank toendertijd aan de Grotestraat 104. In dezelfde tijd zat de concurrent de Rotterdamsche Bank aan de Wierdensestraat 13, rechts van het oude stadhuis. Sinds de jaren tachtig zit de winkel Split Level op deze locatie.

Hoedenwinkel de Vlijt
Grotestraat. Helemaal in de verte is een pand met een witte gevel aan de Grotestraat 90 te zien, met drie ramen op een rij én rechts naast boekhandel Hilarius de Jong. Dit is de locatie van Mulder's Stoffenhuis. Later na de sanering van de winkeliers aan de Oude Markt zou hier de hoedenwinkel van de Vlijt in komen.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 90
Almelo, Grotestraat 104
Almelo, Grotestraat 112
Almelo, Grotestraat 114
Almelo, Grotestraat 116
Almelo, Grotestraat 118
Almelo, Hofstraat
Almelo, Schokland
Almelo, Schuttenstraat
Almelo, Werfstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_38_061
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.