image/svg+xml

Haven Almelo

Haven Almelo

Omschrijving:Kantongerecht Marktplein
Marktplein. Havenkom aan het Marktplein. Weekmarkt. Het beeld is waarschijnlijk vanaf een bovenetage van het kantongerecht aan het Marktplein tijdens een gehouden weekmarkt.

Grolsch Pilsener
Haven Zuidzijde. In het derde pand van links aan de Haven Zuidzijde werd in het verleden, waarschijnlijk omstreeks 1930, bier getapt van de Almelose Bierbrouwerij, toen nog met het opschrift op de gevel: Almelosche Bieren. Nu is het merk Grolsch Pilsener op de gevel verschenen.

Landbouwersbank
Haven Zuidzijde. Iets verderop aan de Haven Zuidzijde, voorbij de bosschage, staat de drie etages tellende Landbouwersbank van de boerenbond aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Oude Kloosterweg.

Gebroeders Themans
Haven Zuidzijde. Het pand op de andere hoek van de Oude Kloosterweg, dat iets vooruit staat, is het pakhuis van de Gebroeders Themans aan de Haven Zuidzijde. De Oude Kloosterweg, inmiddels verdwenen, liep destijds vanaf het Marktplein links weg richting de Wierdensestraat, ter hoogte van de afslag de Boompjes. Geheel rechts van de foto, in het verlengde van de Oude Kloosterweg, voor het woonhuis langs, begint de Bakenstraat rechts aan de overkant.

Textielindustrie
Haven Zuidzijde. De fabriekspijpen op de achtergrond zijn van textielindustrie, t.w. textielfabriek Scholten aan de Haven Zuidzijde en daarachter nog de textielfabriek van H. ten Cate aan de Spoorstraat (Egbert Gorterstraat).

Tijdsinschatting: 1939.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Identifier:NL-AmlHA_600_37_122
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.