image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Woningen Grotestraat Noord
Grotestraat oude eind

Bioscoop Cinema Palace
Grotestraat. De Grotestraat gezien richting Kerkstraat. In het midden op de achtergrond is de torenspits van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 te zien. Het voormalige tot bioscoop omgebouwde voormalige winkelpand van de Twentsche Boekhandel Claterbos links op de voorgrond, met het balkon boven de ronde ingang aan de Grotestraat 65 was sinds 1919 een bioscoop-locatie, waar in 1986 definitief een eind aan kwam. Later vestigde zich hier o.a. de Schoenenreus. In eerste instantie werd de bioscoop daar geëxploiteerd onder de naam Rembrandt-Theater. Vanaf 1936 werd de naam Cinema Palace gevoerd, echter tijdens de oorlog werd de naam Rembrandt-Theater weer gebruikt.Na de oorlog werd de oude naam Cinema Palace in ere hersteld.

Almelosche Bioscoop
Grotestraat. Vanaf 1911 tot aan de voornoemde periode 1919 werd reeds aan de Grotestraat 81, rechts naast de voormalige kledingwinkel van Pezie, een bioscoop geëxploiteerd onder de naam Almelosche Bioscoop. Deze werd tot 1929 gerund door de heren A.O. Wasserkampf en A. Hartgers onder één vennootschap, t.w. het beheer over de toen twee bioscopen in Almelo: de Almelosche Bioscoop aan de Grotestraat 81 en Bioscoop Favorite aan de Grotestraat 25, ter hoogte van de Hagengracht. Daarna scheidden hun wegen en exploiteerden zij ieder afzonderlijk een bioscoop. De naam Almelose Bioscoop, toen nog van de heren Wasserkampf en Hartgers zou vanaf 1919, zoals voornoemd, Rembrandt-Theater gaan heten aan de Grotestraat 65.

Bioscoop Varossieau
De naam van bioscoop Favorite van de heer A. Hartgers aan de Grotestraat 25, ter hoogte van de Hagengracht zou later naar de naam van zijn vrouw worden vernoemd, t.w. Varossieau.

Twentsche Boekhandel
Grotestraat. In het hoge pand rechts zit de Twentsche Boekhandel aan de Grotestraat 56 (toen de Grotestraat 130, twee panden links van het Hofkeshuis aan de Grotestraat 62, toen de Grotestraat 132).
Periode:1/1/1930-1/1/1931
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 56
Almelo, Grotestraat 62
Almelo, Grotestraat 65
Almelo, Grotestraat 81
Almelo, Kerkstraat
Almelo, Ootmarsgang
Identifier:NL-AmlHA_600_37_117
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.