image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Boekhandel Scholten
Grotestraat Zuid. De Grotestraat ter hoogte van de Schuttenstraat richting het centrum. De Algemeene Boek en Kantoorboekhandel op de voorgrond was van Boekhandel Scholten aan de Grotestraat 116. De eigenaar in 1950 was J. Gerretsen. Latere eigenaar was de heer Gerard Krikhaar en in 1956 is de zaak overgenomen door de heer Cor van der Maar, eigenaar van boekhandel Broekhuis in Hengelo.

Veldhuis en Hannink Belastingconsulenten
Grotestraat. Begin jaren zestig was op de voornoemde locatie van de kantoorboekhandel Veldhuis en Hannink belastingconsulenten gevestigd.

Apotheek Lamberts
Grotestraat. Links van de boekhandel zat Apotheek Lamberts Grotestraat 114, met de hertenkop- en gewei boven de ingang.

Krikhaar nv
Grotestraat. Dan in het lage pand het magazijn van Krikhaar N.V., import zuidvruchten en bakkersartikelen Grotestraat 112. Later werd het De Spelonk.

Nije en Westebring
Grotestraat. Naast het magazijn, in het statige hoge pand, is Nije en Westebring, accountants gevestigd aan de Grotestraat 110. In 1980 was er sprake van leegstand. Helaas is dit pand omstreeks 1984 door brand verwoest en later afgebroken. Thans 2017 zit op deze locatie in een nieuwbouwpand van der Bijl bedden & interieur).

Dubbelpand met v.d. Heide schoenen
Grotestraat. Naast het accountskantoor staat een combinatiepand: Grotestraat 106 en op Grotestraat 108. Aan de Grotestraat 108 zat v.d. Heide schoenen. (later schoenenwinkel Olde Riekerink)

Amsterdamsche Bank
Grotestraat. In het vierde witte hoge pand links van de apotheek zat de Amsterdamsche Bank aan de Grotestraat 104. Daarna heeft de kantoormachinehandel van Van der Veen erin gezeten. Vanaf de jaren tachtig zit alweer heel wat jaren op deze locatie de modewinkel van Split Level.

Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Het torentje met reclamebord aan het eind van de straat ter hoogte van de Hofstraat, was van het Dagblad van het Oosten Grotestraat 94, met vermelding van de oplage.

Hendrik Nijholt, meubelen
Grotestraat. Geheel rechts van Boekhandel Scholten op de voorgrond, echter buiten beeld en op de hoek van de Schuttenstraat, zat Hendrik Nijholt, meubelen, tapijten en gordijnen aan de Grotestraat 118.
Periode:1/1/1950-1/1/1951
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Grotestraat 104
Almelo, Grotestraat 106
Almelo, Grotestraat 108
Almelo, Grotestraat 110
Almelo, Grotestraat 112
Almelo, Grotestraat 114
Almelo, Grotestraat 116
Almelo, Grotestraat 118
Almelo, Schokland
Almelo, Schuttenstraat
Identifier:NL-AmlHA_600_37_005
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.