image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijventerrein Dollegoor
Luchtfoto. Noorderkwartier. Het zicht is vanaf de Sluisweg, onder ons, op het bedrijventerrein Dollegoor, dat linksonder wordt afgeschermd door het Overijssels kanaal en rechts door het begin van het Twentekanaal (zijtak van de Twentekanalen). Links van het Twentekanaal zijn de drie insteekhavens van het industrieterrein te zien.

Spoorlijn Almelo-Deventer
Net boven het industrieterrein loopt de spoorlijn van het traject Almelo-Deventer, dat tevens de zuidelijke afscheiding vormt van het industrieterrein. Rechtsboven is de spoorbrug van dit traject nog te zien over het Twentekanaal. Daarachter nog, echter nauwelijks zichtbaar, bevindt zich de wit gekleurde brug in de Wierdensestraat (Wierdensche Brug) over het Twentekanaal.

Spoorbrug Almelo-Mariënberg
Jollesweg. Op de voorgrond bevindt zich de spoorbrug ter hoogte van de Jollesweg van het traject Almelo-Mariënberg, dat over het begin van het Twentekanaal loopt.

VTL
Jollesweg. Links op de voorgrond, met aan de achterkant de 1e insteekhaven, staat de hoge silo van de coöperatieve VTL aan de Jollesweg 4. Voorheen was hier de Cebeco gevestigd. Tegenwoordig is hier ForFarmers gevestigd.

Betoncentrale Twenthe bv
Jollesweg. Rechts van de VTL is de Betoncentrale Twenthe bv gevestigd aan de Jollesweg 6.

Schuilenburgsingel
Linksboven loopt in een bocht naar links de Schuilenburgsingel, die links buiten beeld start bij de brug in de Schuilenburgsingel (Dollegoorbrug), vanaf de Bleskolksingel.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Flats t.h.v. de Tsjaikowskystraat
Aalderinkshoek. Linksboven de spoorlijn Almelo-Deventer ligt de buurt Aalderinkshoek in de Wierdense Hoek. De straat die linksboven schuin omhoog loopt richting de achtergelegen flats is de Tsjaikowskystraat. Rechts daarvan staan de drie lage flats rechts aan het eind van de drie zijstraten Rachmaninofstraat, de Bartókstraat en de Smetanastraat.

Flats Sibeliusstraat
Sibeliusstraat. Voorbij het eind van de Tsjaikowskystraat staan de drie flats aan de Sibeliusstraat 12-hoog (torenflats). Hier zijn er inmiddels twee van afgebroken.

Flats Mozartstraat
Mozartstraat. Achter de voornoemde flats aan de Sibeliusstraat staan drie van de vier flats aan de Mozartstraat, die aan de achterzijde grenzen aan de Wierdensestraat en het landgoed Bellinckhof.
Periode:1/1/1988-1/1/1989
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Jollesweg 4
Almelo, Mozartstraat
Almelo, Rachmaninofstraat
Almelo, Schuilenburgsingel
Almelo, Sibeliusstraat
Almelo, Sluisweg
Almelo, Smetanastraat
Almelo, Tsjaikowskystraat
Identifier:NL-AmlHA_600_25_033
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.