image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Bedrijventerrein Dollegoor
Luchtfoto. Noorderkwartier. Bedrijventerrein Dollegoor, rechts afgescheiden door het eindpunt van het Twentekanaal (Zijtak van de Twentekanalen) met de drie insteekhavens van het industrieterrein. De ondergrens is het Overijssels kanaal (kanaal Almelo-De Haandrik), waar het Twentekanaal beneden in uitkomt. Links loopt het Overijssels kanaal naar het centrum.

Brug Schuilenburgsingel
Schuilenburgsingel. Links van het industrieterrein loopt, vanaf de brug linksonder in de Schuilenburgsingel (Dollegoorbrug) de Schuilenburgsingel naar boven. Onder de brug loopt de Bleskolksingel buiten beeld weg richting de Van Rechteren Limpurgsingel.

Dollegoorweg
De Dollegoorweg op het industrieterrein loopt vanaf de Dollegoorbrug grotendeels direct rechts en evenwijdig aan de Schuilenburgsingel, tot aan de spoorlijn Almelo-Deventer, waar deze straat naar rechts afbuigt en evenwijdig aan het spoor doodloopt aan het Twentekanaal, bij de spoorbrug.

Spoorlijn Almelo-Mariënberg
Het Twentekanaal loopt vanaf het Overijssels kanaal beneden naar boven weg richting de Wierdensche Brug in de Wierdensestraat, met onderaan nog in beeld de spoorbrug van het traject Almelo-Mariënberg.

Spoorlijn Almelo-Deventer
Bovenin, echter net buiten beeld, bevindt zich de spoorburg over het Twentekanaal van het traject Almelo-Deventer.

Wijk 14 Wierdense Hoek
Aalderinkshoek. Linksboven in de hoek bevindt zich de buurt Aalderinkshoek, met daarvoor nog de visvijver van de Almelose visvereniging Vislust.

Flats t.h.v. de Tsjaikowskystraat
De drie flats die daar boven achter elkaar staan opgesteld staan respectievelijk van beneden naar boven aan de Rachmaninofstraat, de Bartókstraat en de Smetanastraat. De straat die ruim links van de flats schuin naar boven loopt is de Tsjaikowskystraat.

Watersportvereniging De Brug
Sluisweg. Geheel onderaan in het midden, bij de pleziervaarboten op een rij, is de aanmeerplaats van watersportvereniging De Brug aan de Sluisweg 10.
Periode:1/1/1983-1/1/1984
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bartókstraat
Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Rachmaninofstraat
Almelo, Schuilenburglaan
Almelo, Slachthuiskade
Almelo, Smetanastraat
Almelo, Tsjaikowskystraat
Identifier:NL-AmlHA_600_25_030
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.