image/svg+xml

Wijk 12 Noorderkwartier

Wijk 12 Noorderkwartier

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Mariënberg
Luchtfoto. Noorderkwartier. bedrijventerrein Dollegoor in wording. Het oude spoorlijntracé Almelo-Mariënberg, rechts naar boven, wordt links ervan verlegd over de nieuw gebouwde spoorbrug over het Twentekanaal. Het nieuwe tracé is te zien als een lichte streep naar boven, in een flauwe bocht naar rechts.

Spoorlijn Almelo-Deventer
De spoorlijn die naar links afbuigt is het traject Almelo-Deventer.

Beddenfabriek Kuperus
Slachthuiskade. Op de voorgrond staat aan de Slachthuiskade de Beddenfabriek Kuperus, in Almelo gevestigd sinds 1905. In het jaar 2011 wordt het bedrijf, dat ook gevestigd is aan de Plesmanweg, door de gemeente Almelo uitgekocht voor een bedrag van 3,5 miljoen euro, om verkeerstechnische redenen bij de aanleg van een fietstunnel ter hoogte van de Aalderinkssingel, waardoor de fabriek onbereikbaar werd voor vrachtauto's. Thans 2019 is Kuperus Bedden gevestigd aan het Bedrijvenpark Twente 316.

Gemeentelijk slachthuis
Slachthuiskade. Boven de beddenfabriek staat het gemeentelijk slachthuis (abattoir), ook aan de Slachthuiskade, de kade die boven de fabriek afbuigt naar links en daar over de oude spoorlijn Almelo-Mariënberg loopt, richting het zichtbare nieuwe viaduct voor de Dollegoorweg in wording.
Periode:1/1/1952-1/1/1953
Auteur:Foto KLM
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bedrijvenpark Twente 316
Almelo, Dollegoorweg
Almelo, Slachthuiskade
Identifier:NL-AmlHA_600_24_120
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.