image/svg+xml

De Molenstreng

De Molenstreng

Omschrijving:Verbinding kasteelgracht
Molenstroom
Grotestraat Zuid. Het zicht is vanaf de Grotestraat op de Molenstreng richting het Kolkje, tussen een deel van de achterbouw van het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80 aan de linkerzijde en rechts de muur van Kuiper's Roggebroodbakkerij aan de Grotestraat 82. Op de achtergrond is de verbinding met de kasteelgracht zichtbaar.

Winkeliers Grotestraat Zuid
Kuiper's Roggebroodbakkerij
Grotestraat. In het linker gedeelte van het pand was roggebroodbakker J.H. Kuiper aan de Grotestraat 82 gevestigd, met aan de gevel een bord met de reclame voor 'Kuiper Sun-Ma Roggebrood'. Later vestigde zich hier nog Smol naaimachinehandel, tijdens, of in ieder geval na de oorlog.

Sigarenmagazijn Kuiper
Grotestraat. In het rechter gedeelte van het pand, met aan de voorkant een boog in de pui achter de luifel, was sigarenmagazijn F. Kuiper gevestigd aan de Grotestraat 84. Het was een pand van rond 1780, dat 3 geslachten van de familie Kuiper heeft gediend. Ca. 1900 is het oorspronkelijke woonhuis verbouwd tot twee winkelpanden. Ca. 1960 is het verkocht en in 1963 gesloopt. De vader van W. Kuiper, de oom van W. Kuiper en W. Kuiper zelf zijn in dit huis geboren. Huize Kuiper was alom bekend.
Periode:1/1/1930-1/1/1931
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Molenstreng
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Grotestraat 82
Almelo, Grotestraat 84
Identifier:NL-AmlHA_600_23_071
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.